23 Kasım 2012 Cuma

İngilizce Blog yazmak kazandırır mı ?


Bloglar internet dünyasının kalbi ve hatta yaşadığımız çağı düşündüğümüzde artık onlar birer gelir kaynağı! Çoğu blogu gelirini Google’ın sağlamış olduğu reklam sistemi yani Google Adsense üzerinden sağlamaktadır. Bu noktada da akıllılara takılan bir soru Google reklamları ile yabancı içerikli bloglardan daha fazlamı gelir elde edilebilir? Sorunun cevabını
gerçek yayıncılara araştırdığımızda ortaya çıkan sonuç gerçekten bu düşünceyi doğrulayan yönde.


   Eğer yabancı diliniz varsa evet gerçekten Google Adsense reklamları yabancı bloglara daha fazla kazandırıyor. Aynı içeriği konu alan bir Türkçe web sitesinin günlük geliri ortalama 1$ civarında olurken yabancı blogun gelirinin 7$ olduğunu görüyoruz burada içerik acısından düşünmeyin her ne kadar link vermesek de siteler tamamıyla aynı sadece dilleri tercüme yapılmış web siteleridir.

 Eğer blog açmayı düşünüyorsanız ve yabancı diliniz gerçekten yeterli ise Google Adsense reklamları için İngilizce blog yazmak gerçekten Blogçular için düşünülmesi gereken seçeneklerin arasında yer alıyor. Tabi bir başka konu da blogunuzu ne için yazdığınız eğer maddi gelir odaklı bir blog açmayı düşünüyorsanız İngilizce niche Blogları tavsiye etmeniz gerçekten kazandıran seçenekler arasında yer alıyor.