28 Kasım 2012 Çarşamba

Mobil versiyonunuz nasıl görünüyor ?


Eğer ki bir Google Adsense reklamcısıysanız geçen günlerde Adsense bülteni tarafından gönderilmiş olan e-postayı büyük ihtimalle almışsınızdır. Google bile artık biz blogculara Mobil sitelerimizi ve reklamlarımızı optimize etmemizin ne denli gerekli olduğundan bahsediyor. Hatta bunu Google artık öyle ciddiye alıyor ki bununla ilgili bültenlerinde mobil yayıncıların başarı hikayelerine bile yer veriyor.


Peki Google sizce ısrarcı olmakta haklı mı ?


 Evet, Google bu konuda ısrarcı olmakta gerçekten haklı. Artık insanların çoğu Akıllı cihazlarını veya Telefonlarını internetde Surf yapmak için kullanıyor. Bu rakam 2012 yılında da büyük bir artış göster di ki artık internet piyasası üzerinde böylesine büyük bir Pazar payı olan alanı boş geçmek büyük bir blogculuk hatası olacaktır.

Mobil cihazlar için optimizasyonumu yaptım ancak cihazlarda nasıl göründüğünü bilmiyorum ?


 Asıl konumuza gelirsek tanıtacağımız ufak bir uygulama size popüler cihazlardan web sitenizde bilgisayarınız üzerinden gezinmenize olanak sağlıyor İphone 4S’den Samsung Galaxy S3’e kadar bir çok cihazı kapsayan bu program sayesinde optimize ettiğiniz sayfalarınızı kontrol edebilir gözünüzden kaçan aksaklıkları düzeltebilir, hatta eğer bir Google Adsense reklam yayıncısıysanız yeni yerleşim stratejilerinde bulunmanıza bile yardımcı olabilir diye düşünüyorum.