22 Aralık 2012 Cumartesi

2012 Vampir Dizileri

2012 yılının en gözde vampir dizileri ve daha birçoğuna bu başlık üzerinden ulaşılsın istedik. Böylece internette Vampir dizileri arayan kullanıcılara da bu yazının bir rehber olacağı inancındayım. Aslında geçtiğimiz yıllara nazaran bu sene Vampir dizileri sezonu oldukça durağan geçti ve hala tutan bir iki yapımın devamını izliyoruz diyebiliriz. Ancak yinede deneyimlemek isteyen kullanıcılar için işte size gelmiş geçmiş en popüler vampir dizileri ve 2012 Vampir dizileri Listesi

1- The Vampire Diares - Vampir Günlükleri (4. Sezonu ile hala devam ediyor.)

vampir günlükleri

2012 ve daha önceki yıllarda şüphesiz en popüler vampir dizilerinden birisidir. Kitap serisinden uyarlanılarak hazırlanmış olsa da bu Twilight gibi bir yapımın aksine kitaptan çok daha farklı ve bağımsız şekilde ilerleme sürdürüyor. Dizide Vampirlerin, Kurt adamların ve Büyücülerin mücadeleleri ve arkadaşlıkları sürüyor. 4. Sezon serinin şuana kadar gelmiş şüphesiz en heyecanlı ve büyüleyici sezonudur. 4 Sezonluk bir uğraşın sonunda başrol oyuncularından birisi Vampire dönüşümünü tamamlıyor. İki vampir kardeşin aynı kıza aşkını anlatan ve soluksuz takip ederek izleyeceğiniz bir vampir dizisidir. Öyle görünüyor ki daha da bir sürede nefeslerimizi keserek kendini izletmeye devam edecek.

2-True Blood (5. Sezonu 27.08.2012 tarihinde sona erdi. 6.sezonu bekleniyor.)

Doğru kan

Popülerlik ve devamlılığı açısından listemizi ele aldığımız için her ne kadar çoğu vampir tutkununa çekici geliyor olmasa da yine de listede ikinci sırayı sürerliliği nedeniyle True Blood'a vermenin doğru olacağını düşündük. Bunda vampirler diğer dizilerdekinin aksine kuytularda köşelerde veya gölgelerde saklanmıyor çünkü vampirlerin varlıkları artık tüm dünya tarafınca bilinmektedir. Bu aslında biraz vampir büyüsünü bozan tarafı dizinin galiba onun haricinde Vampir Günlüklerine benzer bir yapıya sahip. Sadece vampirler değil büyücüler gibi farklı karakterler de dizide yer alıyor. Seri ilk olarak 2008 yılında başlangıcını buldu ve 5.Sezonu 27.08.2012 tarihinde son buldu. yeni sezonunu tüm True Blood izleyicileri sabırsılıkla bekliyor.

3-Being Human (3. Sezonu ile 13 Ocak 2013 itibariyle yayınlanacak.)

being human

Aslında benim gönlümde hep en üst sıralarda yatan bir vampir dizisi olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim içerisinde diğer vampir dizilerinin benzerine yine kurt adamlar vampirler ve birde hayalet var. Galiba etkileyici olan tarafı bu üçünün hep birlikte aynı evi paylaşması ve birbirlerine arkadaşlık etmesi oldu. Diğer en sevdiğim yönü de çalışan ekip gerçekten çok güzel bir iş çıkartıyor 2 sezon boyunca bir salı günü bu hafta yetişmemiş çekilmemiş gibi bir durumla karşı karşıya kalmadı. 3. sezonu beklemesi gerçekten biraz dor oldu çünkü dizi neredeyse yaklaşık olarak 6 ay önce bitti. Ayrıca dizinin adının değişmesi gibi bir durumda bir ara gündeme geldi ancak henüz hala bu konuda net bir bilinirlik yok.

4- My babysister's A Vampire - Bakıcım bir vampir


Bakıcım bir vampiri buraya koyup koymamak ne derece mantıklı olur bilmiyorum çünkü yetişkin birinden daha çok çocuksu bir vampir dizisi diyebiliriz. Şuanda Disney Channelda yeni bölümleri yayınlanıyor. Ama elbette en başta da dediğimiz gibi şuanda yayınlanan bir vampir dizisi olması demek üst sıralarda vampir dizisinin yer alması anlamına geliyor. 

5-MoonLight - Ay ışığı (1. Sezon sürdü ve bitti)

ay ışığı

Moon light eski bir vampir dizisi ve sadece bir sezon sürdü. Yine de bu listeye girebilecek kadar kuvvetli bir yapım olduğu kanaatindeyim. Öyleki bu seferki vampirimiz hem bir vampir hemde yaşamını polislik yaptırarak sürdürüyor buda oratya gerçekten tuhaf bir manzara çıkartıyor. Tek sezonda bitmesi dizinin en kötü yönü ama yinede vampir dizisi izleyicilerinin bu diziyi en iyi vampir dizileri başlığı altında bulması mümkündür diye inanıyorum.

6-Vampire Prosecutor (2 Sezon Sürdü.)


Koreliler tarafından yapılmış aynı Moonlight gibi benzer bir yapıya sahip hem bir savcı hemde bir vampir olan gencin hayatını anlatan vampir dizisi. Kore yapımı dizi ve filmler açıkçası pek çekici gelmiyorlar ama yinede vampir dizisi için elbette bir alternatif olacağına inancım tam.

Listemiz Sürekli Güncellenecektir. Lütfen eğer sizinde listeye girmesini istediğiniz bir yapım varsa 5 saniyede yorum yaparak listemizi genişletmemize yardımcı olabilirsiniz.