6 Aralık 2012 Perşembe

Blogger Blogum kapanırmı ?


Blogger biz blogculara Google aracılığı ile sunulmuş bir Blog servisidir. Dolayısıyla bir alan adımızı dahi alsak yayın haklarımızın bazılarını bize Google söyler ve biz yayınlarımızı yaparken bu şartlar çerçevesinde yapmak zorundayız. Eğer ki yayınlarımızı bu çerçeve içerisinde yapmıyorsak Google Blogger Servis kullanım sözleşmemizi ihlal etmiş sayılırız. Bununda sonucu olarak evet, Blogger blogumuz kapatılabilir.  Onun harici durumlar aslında pekte söz konusu değildir.

Blogger hangi durumlar da blogumu kapatma hakkına sahiptir ?

Blogger kullanım sözleşmesini ihlal etmiş olmanız Google’a yasal olarak servisini durdurma hakkı tanımaktadır. Bunların başlıcası tabi ki yasal olmayan içerik yayını ve Telif hakkı korunan içeriklerin web siteniz aracılığı ile yada vasıtasıyla indirilebilmesidir. Ancak daha detaylı bir şekilde bilgi almak için Blogger kullanım sözleşmesine göz gezdirebilirsiniz.  Yani Google hiçbir zaman sırf canı istedi diye sizin blogunuzu kapatmaz.

Blogger blogum kapandı ne yapmalıyım?

Eğer blogunuz kapatılmış ise Gmail adresinize Google Blogger Ekibi tarafından blogunuzun neden kapatıldığını belirten bir bilgilendirme maili atılır. Bu bilgilendirmede Kullanım sözleşmesinin hangi maddesini ihlal ettiğiniz belirtilir.

Blogger blogumu kapattıktan sonra yedeklerimi verir mi?

Blogger böyle basit işlerle uğraşmaz. Yani eğer blogunuz kapandı ve siz eğer yedek almadıysanız blogunuzun tekrar açtırılmaması halinde Google’ın Blogger servisi size yedeklerinizi veya başka bir şeyi hiçbir şekilde geri vermez.


Blogger kapanan Blogumu tekrar açar mı?

Eğer gerçekten mantıklı bir açıklama ile Google’a savunma yaparsanız cevabı evet. Birçok Blogger kullanıp da blogu kapatılan arkadaş kendini kanıtlamış ve blogunu tekrar yayına sokmuştur, ancak tabi bunlar haksız yere kapatılan durumlar için söz konusudur. Yani eğer gerçek bir ihlal söz konusu ise Blogger blogunuz ile vedalaşma vaktiniz gelmiş demektir.