6 Aralık 2012 Perşembe

Yedek almak ve Dişlerinizi fırçalamak


yedeklemek
Blog yazarlarının 2 temel şeyi benimsemeleri gerekemektedir. Bunlardan birisi yatmadan önce dişlerini fırçalamak birisi de Blogunun yedeğini almak. Öyle inanıyorum ki bir çok blogcu Blogu için günlerini ayları hatta bazen yıllarını harcıyor sonra bir anlık bir şey ile elinde ki her şeyi kaybediveriyor. Bunun önüne geçmek tamamen blog yazarlarının elindedir. Blog yazılarınızın dosyalarınızın mutlaka bir yedeğini bulundurmak demek yarın ertesi gün Blogunuz kapanma riski ile karşı karşıya kaldığında ya da başka bir durum söz konusu olduğunda tüm emeklerinizin Yerel Diskiniz kadar uzağında olması demektir.

 Ancak eğer blogunuzun yedeğini almazsanız uğraşıtığınız onca şey belki de bir hiç uğruna çöpe gitmiş demektir. Diş fırçalama alışkanlığı gibi blog yazarlarımızın yedek almaları gerekiyor işte bunun için bazı pratik çözümler;

#1: Yedek takvimi oluşturun

 Çoğu zaman gerçekten yedek almaya üşenmekten daha çok unutuyoruz. Bunun artık önüne geçmemiz hiç zor değil çünkü cep telefonlarımızın hatırlatma mekanizmaları mevcut. 7 günde bir belli bir bildirim kurarak blogunuzu yedekleyebilirsiniz.

#2: Sürekli yedekleme yöntemi

Blogunuza her içerik girişi yaptığınızda blogunuzun bir kopyasını alın böylece beklenmedik durumlar karşısında minumum seviyede veri kaybı yaşarsınız.

#3:İçeriklerinizi Bilgisayarınızda yazınız

Yıllardır veri kaybını en azda tutmanın en pratik yollarından biride budur. Blogunuza girişini yapacağınız içeriklerinizi bir Word dosyası aracılığı ile bilgisayarınızda yazın böylece hem imla hatalarını da en aza düşürmüş hem de yedekleme adına büyük bir adım atmış olursunuz.