31 Aralık 2012 Pazartesi

Blogger Blogunuzu Google'a Kayıt ettirmek


Yeni bir blog açtığımızda genelde bu blogu Google tarafından bir an önce taranabilir bir site olması için Google a göndeririz. Ancak Blogger tabanlı sistemler için Blogger Google kayıt hikayelerinin peşinde koşmak oldukça yersiz ve boşunadır. Nitekim Blogger bizlere Google tarafından sunulmuş olan bir bloglama servisidir.




 Blogger tabanlı web sitelerin geneli daha yayına alıp birkaç yazı paylaşmanızdan hemen sonra Google tarafından indexlenmeye başlar ve zaman geçtikçe bu index sayılarınız artar sitenizin kriterleri yükselir ve Google tarafından artık bir bilgi veren site statüsü kazanmış olursunuz. Blogger sistemlerde diğer sistemlerin aksine bir şey vardır ki bu genel olrak Blogger kullanıcıları tarafından kabul görmektedir; Blogger bloglarının başlangıcı oldukça sabır isteyen bir iştir. Yani Wordpress bir blog ilk 3. ayında ortalama 100 Tekil kullanıcıyı alabiliyorken (bu karşılaştırma da içeriğin çok önemli bir faktör olduğunu unutmayalım.) Blogger ise ortalama 45 – 50 gibi bir tekil kullanıcıyı karşılıyor.

 Elbette Blogger blogların uzun vade de çok iyi verim verdikleri de bir gerçektir. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için Blogger mı Yoksa Wordpress mi ? konumuza göz atmanız faydalı olacaktır.