24 Aralık 2012 Pazartesi

Blogger'a Sayaç Eklemek


blogger sayaç eklemekBloglarımızın doğru şekilde istatistiklerini tutmak demek, bloglarımızı doğru yolda doğru şekilde geliştirebilmemiz ile aynı kapıya çıkar. Bir düşünün, Blogunuzun istatistiklerini yanlış bir araç ile topluyorsunuz böylece istatistikleriniz düşük görünüyor ve yazmaya ve geliştirmeye karşı olan motivasyonunuzu da kaybetmiş oluyorsunuz.

 Blogger sayaç ekleme gereken bir blog alt yapısıdır. Çünkü; maalesef Blogger tarafından sunulan sayaç ayrıntılı bir veri istatistiği elde etmemize yardımcı olamıyor. Bunu da yapmamış olmamalarının temel nedeni Blogger sayaç ekleme ihtiyacını Google Analytics programı ile karşılayabilecek olmamızdan kaynaklanıyor.

Google Analytics bizim tüm veri ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir sayaç sistemidir. Bu sistem sayesinde sitemize gelen ziyaretçilerin kaynaklarını, düzenli ziyaretçi olan ve yeni olan ziyaretçilerimizi, sitemize direk olan ulaşan kullanıcıları, sitemize hangi anahtar kelime ile gelen kullanıcıları ve daha sayamayacağımız kadar özelliğe ücretsiz olarak sahip olabiliriz.

https://www.google.com/analytics adresine giderek bir hesap oluşturmamız ve bu oluşturduğumuz hesapta sitemiz için verilen UA-XXXXX kodunu Blogger kontrol panelimizden blogumuzun Ayarlar sekmesinin diğer kısmanda en altta göreceğimiz Google Analytics Web mülkü kimliğine yapıştırmamız istatistiklerimizin gelmesi için yeterlidir.

Bir başka not; Blogger sayaç ekleme işlemini yapmış olsanız dahi istatistiklerinizin tam olarak gelmeye başlaması bazen 24 saat kadar sürebiliyor.