28 Aralık 2012 Cuma

Kısaca Felsefe nedir ?


"Kısaca felsefe nedir?" Diye düşünmek bile felsefenin ilgi alanının içerisine giren bir sorudur. Felsefe bütün bilimleri var eden ancak kendisi bir bilim olmayan disiplinin tanımıdır. Felsefe insanların varlığında bu yana kadar geçen süre içerisinde sürekli var olmuştur ve insanlığın yeryüzünde devamı olacağı sürece de felsefe varlığını koruyacaktır.
Felsefe; insanların doğru bilgi çabalarıyla meydana çıkmıştır. İnsanlar yaşamında bir şeyleri keşfetme arzusu duydukları için felsefe var olmuş ve meydana gelmiştir. Şöyle ki insanları dünyaya gelen birer alışveriş yapan gruba benzetin. Peki bu insanların her biri geliyorlar bir şeyler alıyorlar ve gidiyorlar ama Neden? sorusu ortaya çıktığı anda işte felsefe de doğmuş demektir.


Felsefe bir iş makinesi gibi çalışır. Sürekli bilgiye ulaşmak için daha da derinlere iner ve daha da derine inebilmek için çabalar. Felsefe kendi içinde dallara ayrılmıştır ve bilimle, din ile sanat ile ilişki içerisindedir. Bu ilişkiler ile çeşitli disiplinler ortaya çıkmış ve insan oğlu bu disiplinler için ortaya görüş ve düşünce sunmuşlardır.