30 Aralık 2012 Pazar

Hit kazandırma siteleri yararlı mıdır ?


 Eğer amatör şekilde blogculuğa başladıysak umuyorum ki ilk olarak bu klişeleşmiş siteler ile bloglarımızı geliştirme gibi yöntemlere başvuruyoruz. Bu yazıyı yazmayı yeni tanıştığım bir amatör blogcu arkadaşımın yöneltmiş olduğu soru üzerine yazmaya gerek duydum.

 Hit kazandırma siteleri biz ne kazandırır biliyor musunuz? Sadece büyük bir hiç hatta aksine bu tür hit kazandırma siteleri tamamıyla kredi ve gez dolaş mantığına dayalı çalıştığından dolayı bu çok büyük bir zaman israfı demektir. Gerçekten blogunuzu bir yere geitmek istiyorsanız bunu en iyi SEO ile yapabilirsiniz bu tür hit kazandırma siteleri hiçbir işinize yaramayacaktır hatta siteniz için bile bir çok eksi yönü vardır diyebiliriz.

 Böyle bir yöntemin size ne ufak bir gelişim sağlayacağını nede size bir şey getireceğini düşünmeyin. Alexa artışı gibi vs hikayalerede açıkcası pek inanılası gelmiyor. Bunlar tamamiyle amatör blogcuları bu yöne çekerek para ile kredi satarak diğer amatör blogcularıda o sayfada gezidirmeye yarayan sistemlerdir.

 Unutmayalım hiçbir ziyaretçi Google a hit kazan gibi bir kelime yazıpta sonra burada giderek siteleri gezmeyecektir. Yine unutmayalım ki Google botları artık günümüzde insan dehasına yaraşır bir şekilde çalışıyor neredeyse. Yani sizin yapmış olduğunuz bu ufak numarayı gerçek ziyaretçiler olarak görüp size bir avantaj sağlamayacaktır.