22 Aralık 2012 Cumartesi

Sherlock Holmes Akıl Oyunlarının Gölgesinde


İnanılmaz bir dikkat ve bakmak ile görmek arasındaki farkın en büyük temsilcisi şüphesiz odur. Sir Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan en muhteşem ve en etkileyici sürükleyici polisiye macera romanlarından birisi Sherlock Holmes Akıl Oyunlarının Gölgesinde.

Sherlock Holmes akıl oyunlarının gölgesinde
Çoğu zaman bir cinayet veya polisiye bir roman okuduğumda olay karşısında okumadan önce düşünür ve bu olayın nasıl çözümleneceği hakkında bir kanıya ulaşmaya çalışırım ve genelde her üç kitaptan ikisinde doğru sonuca daha kitabı okumadan önce ulaşırım. Ancak Sherlock Holmes'un Akıl oyunlarının Gölgesinde iş gerçekten değişiyor. Kitabın içerisinde yer alan 12 adet ayrı macera yer alıyor ben bunlardan sadece beşini önceden tahmin edebildim ve tahmin edemediklerim beni gerçekten büyüledi.

 Kitabı elinize aldığınızda bir solukta bitirme hevesiyle dolup taşıyorsunuz ki buna galiba diğer Polisiye romanlarının aksine içerisinde 12 ayrı cinayet olayı olmasından kaynaklanıyor olmalıdır.Yani bir polisiye romanda 350 sayfada bazen katil aramak gerçekten yorucu olabiliyor ama bu kitapta hiç sıkılmıyorsunuz ve hatta aksine bittiğinde keşke bitmeseydi bile diyebiliyorsunuz.  

Bir kere kitabı okumanız için en keskin neden Kitabı okuyunca gerçekten kitabın etkisinde kalıyorsunuz ve çevrenizdeki şeylere ufakta olsa dikkat etmeye başlıyorsunuz. Bazen hayal dünyanız ile nelerin nasıl olduğunu ve olaylara her zaman göründüğü gibi değil görünmeyen yanı ile de yaklaşmamız gerektiğini öğretiyor. Kitap kesinlikle harika ve her kitap okumayı sevenin kaçırmaması gereken bir baş ucu eseri.