2 Aralık 2012 Pazar

Steve Jobs Sözleri & Kitap Özeti

Stve Jobs Kitabı
Eğer ki birileri dünyayı değiştirmeyi başarmışsa, ve öldükten sonra bile dünyayı etkileyebiliyor ve hala değiştirebiliyorsa işte o insanın hayatının kitabı gerçekten okunacak eserler arasındadır. Steve Jobs biyografi kitabı Steve Jobs ile Wozniak'ın ilk kendi bilgisayarlarını yapmaları ve daha sonra Apple kuararak Steve'in ölümüne kadar geçen kısım kitapta konu alınıyor. Walter Isaacson tarfından kaleme alınan kitap gerçekten bir polisiye roman gibi elinize yapışıveriyor.

 Bunun nedeni sanırım herşeyi olduğu gibi yansıtması ve iyiyide eksiyide kitapta gösteriyor olmasıdır. Yani bu kitap sadece Steve'i öven bir kitap değil gerçekten tam olrak başlı başına bir Biyografi kitabı ! Steve'in hayatına değen herkesten kitabın içerisinde muhakkak bir parça bulunuyor. Açıkçası okurken çok nadir bir iki yer sıkıcı gelmeye başlasa da sonradan tekrar sürükleyici halini almaya devam ediyor.

Kitabı okurken Özlü sözleri çıkartmak bir serin edebi yönünü daha da net ortaya koyar işte benim kalemimde çizilmiş olan bir kaç Steve Jobs Özlü sözleri ;

"Büyük Sanatçılar Aşırır."

"Yani, Picasso'nun bir sözü vardır; 'İyi sanatçılar kopyalar, büyük sanatçılar çalar.' biz de parlak fikirleri çalmaktan hiç utanmadık."

"Yeterlilik yeterlidir. Diğer herşey fazlalıktır."

"Gerçek sanatçılar sadeleştirir."

"Gelecek, Eskisi gibi değil"

"Sadelik karmaşıklığın doruğudur."

"Büyük sanat eserleri genel zevk anlayışına uymaz,onu geliştirir."

"Güzel çekmeceli dolap yapan bir marangozsan arka tarafına kontrplak kullanamazsın, o taraf duvara dönük duracak ve kimse görmeyecek olsa bile. Orada bulunduğunu bileceksindir, bu yüzden arka taraf için güzel bir tahta kullanırsın. Geceleri rahat uyku uyuyabilmen için dolabın her tarfının kaliteli olması gerekir."