29 Aralık 2012 Cumartesi

Twitter nasıl kullanılır ?

Bu konumuz daha çok Twitter nasıl kullanılır? konusunu kapsayacaktır. Ancak elbette biliyoruz ki Twitter kişisel kullanımı ve markalar kullanımı farklı kullanım biçimleridir biz bu yazımızda kısaca Twitter’ın ne olduğu sorusuna ve Twitter nasıl kullanılır? sorusuna cevaplar vereceğiz. Bu yazımızın yazılmasın da ki ana amaç hala günümüzde çoğu insanın Twitter'ın kullanımına hakim olmamasıdır. Ki; bu yazı ile belkide yeni bir Twitter macerası peşine düşmüş birilerine bir şeyler kazandırabiliriz.
 Öncelikle Twitter nedir ne değildir, kısaca bir özetleyelim.

Öncelikle Twitter nedir dersek ?

Twitter günümüzde önemli sosyal medya unsurları arasında yer alan bir mikro bloglama sistemidir. Twitter’ı kişisel kullanım yada markalar tarafından kullanımı söz konusudur.

Twitter, Facebook sistemine benzer bir işlevsellik göstermez çünkü az önce de belirttiğimiz gibi Twitter bir mikro bloglama sistemidir ve anlık çalışma prensibine sahiptir yani çoğu zaman hayatınızı aktardığınız bir hızlı bloglama çeşididir.

 Twitter belirli çevrelerle iletişim kurmak için kullanılır. Bunu birilerini takip ederek ya da birilerinin sizi takip etmesini sağlayarak kullanabilirsiniz. Twitter üzerinde ki kullanıcılar sizi takip ettiklerinde atmış olduğunuz Tweet yani anlık birkaç cümleden oluşan yayınızı görürler buna karşılık verebilirler ya da bunu Re-Tweet yaparak tüm kullanıcılarına bildirebilirler. Twitter ı kullanmak için bazı Twitter terimlerine hakim olmak demek "Twitter nasıl kullanılır?" Mantığını öğrenmiş olmak demektir diyebiliriz.



İşte Twitter üzerinde kullanılan genel en yaygın terimler;

Tweet ya da Tweet atmak ya da Tweetlemek; Twitterın ön görmüş olduğu karekter sayısınca istediğiniz bir paylaşım yapmanız demektir.



Re-tweet; beğendiğiniz yada haklı gördüğünüz veya görülmeye değer diye nitelediğiniz paylaşımları sizi takip eden kitle ile paylaşmanız demektir.



Follow; Türkçe manası takip anlamına gelir ve birini çevrenize eklemiş olmaktır. Eğer birilerini takip ederseniz o kişinin tweetlerini görebilir, re-tweet edebilir yad yanıtlayabilirsiniz.



Un-Follow; bir kişi takipten çıkartmak anlamına gelmektedir.