11 Aralık 2012 Salı

Utangaçlıktan kurtulmak mümkün müdür?


En az bir sağlık problemi kadar önemli olan konu; Utangaçlık. Utangaçlık önlenebilir mi ? Utangaçlığın önüne geçmek mümkün müdür ? yada bunları nasıl yapabiliriz ? Önce utangaçlığı bir tanımlayalım nedir tam olarak Utangaçlık ?

Eğer tanımlamak gerekirse Utangaçlık; sosyal alanlarda kendinizi yeterince ifade edememe ve çekinme duygusudur. Oysa ki Sosyallik yaşamınız boyunca sizin ayrılmaz bir parçanız arkadaşlarınız edindiğiniz ve keyifli vakit geçirdiğiniz alanlardır. İşte bu yüzden utangaçlıktan kurtulmak için size bazı özel ipuçları

#1: Kendinizi nasıl rahatlatabilirsiniz ?

Eğer bir partiye davet edildiyseniz yada bir yemek veya bir sosyal aktiviteye burada kendinizi rahat hissetmek utangaçlığınızın önüne geçmenizde bir numaralı faktördür. Bunun en basit çözümüde ERKEN gitmektir. Eğer gidilecek yere erkenden giderseniz etrafı iyice tanımış olursunuz ve daha az heyecan ve çekingenlik duygusuna kapılırsınız.

#2: Teklifleri kabul ederken tedirginmisiniz?

Birileri sizi bir yere davet ediyor ama kabul edip etmeme konusunda kararsızsınız, o zaman bu durumda yapacağınız en iyi şey teklifi kabul edip bahane yöntemine başvurmaktır. Eğer sizi davet eden kişiye gelebilirim ama bu akşam için önemli bir telefon bekliyorum eğer gelirse gitmek zorunda kalırım gibi bir bahane uydurun. Baktınız ki işler kontrolünüzden çıkıyor. Kısa bir telefonunuz çalmış yada mesaj gelmiş süsü verin.

#3: İnsanları tanımak için can atın

İnsanları tanımak için can atın her gittiğiniz sosyal ortam yada davette ne kadar çok insan ile tanışırsanız bir daha ki sefere kendinizi utangaçlık duygusundan biraz daha uzaklaştırmış olursunuz. İnsanlar tanıdıklarının bol olduğu ortamlarda çok daha az utanırlar.

#4: İnsanları etkilemenin yollarını keşfedin

İnsanları keşfedin, onları etkilemenin keşfetmenin yollarını bulun bu utangaçlığınızı yenmenizde ki en önemli köprü vazifelerinden birisidir.