27 Kasım 2012 Salı

Euro Truck Simulator Mavi ekran çözümü


Euro Truck Simulator’ü önce tanımlayarak başlayalım(Mavi Ekran hatasına yazının sonundan ulaşabilirsiniz.). Euro Truck Simulator yıllarca simülasyon oyunları hastalarının kayıtsız kalamadığı tırcılık simülasyon oyunlarından birisidir. Aslında bu piyasayı biliyoruz ki en çok Hard Truck serisi ile tutuldu ve yıllarca devam etti. Tabi Oyun sektöründe ki gelişmeler ve ilerleyen yıllar ile birlikte farklı alternatiflerde karşımıza çıkmaya başladı işte Euro Truck Similatör’de sadece onlardan birisidir. Oyunun Hard Truck serinin dışında düşünülmüş birçok farklı özelliği yer alıyor bunlar da bize alışılmışın dışına çıkmamızı sağladığı için oldukça da cazip geliyor açıkçası.



Euro Truck Simulatör Olumlu Yönleri;

1-     Diğer oyunların aksine artık sadece şehirlerarası taşımacılık yelpazesine bağlı kalınmamış ve bunun dışına çıkılarak uluslar arası taşımacılığa geçilmiş.
2-     Trafik gerçekten akılı düşünülmüş. Yani hard Truck serisinde ki gibi araçlar üzerinize gelmiyor aksine sizden uzaklaşıyor ve kaza yapmamaları gerektiğinin farkındalar gibi görünüyor.
3-     Kolay navigasyon özelliği yerleştirilmiş ve haritası o kadar karmaşık kara yollarına sahip değil.
4-     OGS, KGS gibi geçiş gişelerine rastlamak bizi oldukça sevindiriyor. Bu tür oyunun meraklıları yıllardır böyle bir şey ile karşılaşmanın hayalini kuruyorlardı sanırım.
5-     Haritası oldukça güzel, yeni bir şehirden bir şehre ortalama 1000KM gibi bir yolu yaklaşık olarak 10-15 dakika gibi bir zamanda gidebiliyoruz diğer serilerde 3 – 4 saatte ulaştığımı çok net hatırlıyorum ve eminim oyuncular da hatırlıyorlardır.

Euro Truck Simulatör Olumsuz yönleri:

1-     Gerçekçilik özelliği, oyunda en saçma bulunan özelliktir diye sanıyorum. Eğer bu özelliği kapatırsanız uyku uyumanıza gerek kalmadan sürekli araç kullanabiliyorsunuz. Peki madem ki bu seçenek oyuncu ya sunulmuş neden kendimize eziyet çektirelim ki ?
2-     Tırların savrulma ve kayma oranı inanılmayacak şekilde yüksek veya belki bu bir Hard Truck bağımlılığının sonucu olabilir.
3-     Yanlış yola girdiğinizde yandınız demektir. Yolun sonuna kadar gitmeniz gerekiyor bu da oyunun en eksi yönlerinden birisi yani sırf ilk çıkışı kaçırdık diye şehre kadar hiçbir dönüş koyulmaması mantıksız.
4-     Yakıt azaltmak için yapılan modifiyeler çok az işe yarıyor. Hatta neredeyse bazen daha bile çok yakıt harcıyorsunuz. Bu tuhaf bir durum henüz çözebilmiş olana rastlamadım.

Savrulma Problemi

Tırların fazla savrulması da belki dikkatinizi çekmiş olabilir. Bunun için ayarlardan hassasiyeti değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Mavi Ekran hatasının Çözümü


Oyuna güzel bir açıklama getirdik şimdi gelelim oyunu oynarken karşılaştığımız şu sinir bozucu mavi ekran hatasına yada buna mavi görüntü hatası dememiz daha doğru olur. Aşağıda verilen linkteki youtube videosunda gayet basit bir şekilde ufak bir yazılım ile bu sorunu ortadan kaldırabiliyorsunuz. Mini ve ücretsiz olan uygulamayı da Youtube Videosunun açıklama bölümünden indirebilirsiniz.
 Herkese Keyifli Oyunlar.


Video'ya ulaşmak için tıklayınız.