29 Kasım 2012 Perşembe

PC yedekleme Yöntemleri


Çoğu zaman kişisel bilgisayar kullanıcıları yada işletme sahiplerinin kullandığı bilgisayarlarda ufak tefek aksaklıklar ortaya çıkar ve bir gün bir bakıyorsunuz ki puff ! bilgisayarınızda lazım olan her şeyiniz gitmiş ve kurtarmak için de hiçbir şey yapamıyorsunuz. İşte bununla karşı karşıya kalmamak için PC yedekleme yöntemleri araştırmak oldukça faydalı bir önceden önlem alma yöntemi olacaktır. Bilgisayarınızdaki dosyalarınızı yedeklemenin sadece tek bir yolu değil birden fazla yolu vardır. İşte bunlardan değindiğimiz en önemli ve kolay kullanımlı Dosya yedekleme yöntemleri;


1-     Harici bir Bellek kullanımı

Harici Bellek kullanımı dosya yedekleme yöntemlerinin yıllardır hep en başında gelmiştir. Bu yöntemi artık günümüzde çok daha ilerlemiş şekillerde kullanmamız mümkündür. Düşük maliyetli bir USB ya da USB girişi ile bağlayabileceğiniz taşınabilir bellekler sayesinde bilgisayarınızı bazı programlarla senkronize ederek çok hızlı bir şekilde önemli dosyalarınızı anlık güncelleme yapabilirsiniz.

2-     Klon Harddisk

Bilgisayarınızı bazı parçalama programları ile hardiskinizde bir bellek ayırıp işletim sisteminizde hariç bu alanda bütün bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Böylece işletim sisteminize herhangi bir zarar gelmiş olsa bile harddiskinizin güvenli tarafı sayesinde minumum derece veri kaybına uğramış olursunuz.
(Not: Eğer Windows 7 kullanıyorsanız Windows 7’nin bu şekilde kolay parçalama ve yedekleme servislerinden faydalanmanız mümkündür.)

3-Diğer bir Bilgisayar aracılığıyla yedekleme

Artık çoğumuzun evinde sadece bir değil birden fazla bilgisayar var. Eğer Evinizde başka bir bilgisayarınız varsa kuracağınız basit bir Ev ağı ile kolayca verilerinizi diğer bir bilgisayar’a kopyalayabilirsiniz. Unutmayın Yıldırım iki kere aynı yere düşmez :)

4-Sanal Makine ile veri yedekleme

 Microsoft Virtual PC gibi bir yazılım ile bilgisayarınız üzerinde diğer bir sanal bilgisayar oluşturarak verilerinizi buraya kolayca yedekleyebilirsiniz.

5-Online Yedekleme Servisleri

Eğer biraz hızlı bir bağlantınız varsa Online Yedekleme siteleri kullanarak dosya yedekleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ki dünyamızda DropBox gibi böylesine gelişmiş bir yedekleme servisi varken en düşük maliyetli ve uzun ömürlü yedekleme yöntemlerinden biriside bu gibi görünüyor.