27 Kasım 2012 Salı

Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi (Özet)


Lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi kitap
Değişik bir ironi yaratılmış, her genel kültüre meraklı insanın okuması gereken harika bir eser. Kitabın adı aslında okuruna göre değişiyor. Yani adın da kesinlikle bir ironi yaratılmış. Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi emin olun şuanda piyasa da ansiklopedi başlığı altında gezen birçok ansiklopediden daha büyük bir bilgi kaynağı. Şöyle bir düşünün; 19 Yaşınıza geliyorsunuz lüzumsuz bir şeyler okumaya karar vererek Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisini okumaya başlıyorsunuz. Sonra bu ansiklopedi size aslında her sabah iliklediğiniz düğmeler ile ilgili yıllarca fark etmediğiniz bir bilgiyi veriyor.

 “Erkek düğmeleri sağda iken neden kadın düğmeleri solda kalıyor ?” Aman Allahım ! bu nasıl lüzumsuz bir bilgi olabilir ki ? :D yılarca gözünüzden kaçmış bir harika ve oldukça da güzel bir hikaye ye sahip. Birkaç sayfa ileriye gidiyorsunuz ve size insanların neden tokalaştığını açıklıyor düşünsenize acaba bir gün içerisinde ortalama olarak kaç kişi ile selamlaşıyorsunuz ? Peki neden selamlaştığınızı kaç kere düşündünüz ?



 Gerçekten, pratik hayat ile ilgili bilgilerini pekiştirmek isteyen herkesin şiddetle okuması gereken sayılı eserlerden birisidir. Kitap Tamer Korugan imzası taşıyor. Kitap okurken gerçekten de zevk almak isteyenler için şiddetle alıp okunması gereken bir başucu ansiklopedisi olduğunu tekrar tekrar ifade etmekte fayda var. Hatta öyle ki emin olun bu kitabı bitirdiğinizde ilk işiniz koşarak gidip ansiklopedinin ikincisini almak olacaktır.