27 Aralık 2012 Perşembe

Blogger kategori oluşturmak

Blogger sistemi biliyorsunuz ki bizlere net bir şekilde bir Wordpress sistemi şeklinde geniş düşünülmüş tartılmış bir kategorilendirme sistemi maalesef sunmuyor onun yerine biz Blogger kategori oluşturmak özelliği sağlayan Etiket sistemini kullanarak blogumuza kategoriler oluşturabiliyoruz.
(Ayrıca Blogger Etiket sistemini kavramak için yazılmış yazımıza da göz atabilirsiniz. Görüntülemek için tıklayın)

Blogger sisteminde etiketlerinizi ister sıklık sırasına göre ister alfabetik sırasına göre bizlere sıralama ve bunu sitemizin istediği bir yerinde de yayınlama imkanı sunuyor bizde bu belirlediğimiz etiketlerimizi yazımızda kullanarak kategorilendirme işlemimizi gerçekleştirmiş oluyoruz.


Kategori sistemi Blogger tabanlı sistemlerde açıkcası arama motorları açısından pek büyük bir önem arz eden unsurlar arasında değildir ancak kullanıcı dostu web siteleri yada blogları oluşturmak istiyorsak abartısız söylenebilir ki en önemli noktalardan birisidir. Sitenize gelen bir kullanıcı örneğin sizin sadece Webmaster konulu yazılarınızı beğeniyordur kategori sistemi sayesinde sizin sadece webmaster içerikli konularınıza ulaşabilir ve böylece zamanını çok daha verimli kullanmış olur. Şayet biliyorsunuz ki bu verimli kullanımda bize mutlaka artı olarak geri dönüş yapacaktır.

Kategoriler içinde işte size bazı önemli ipuçları 


- Kategori sayfasını abartmayın, çok fazla olması kullanıcıların zengin içeriğe sahip olduğunuz gibi bir ön yargı artık oluşturmuyor.

- Kısa ve öz kategoriler sayesinde kullanıcılarınız daha rahat ulaşabilir.

- Blogger benzer konular eklentileri ile site içi dolaşım süresini arttıracabilecğeinizi aklınızdan çıkartmayın.

- Her konunuzu mutlaka kategoriye dahil edin.