12 Aralık 2012 Çarşamba

Twitter'da takip etme sendromu


Bu sendromda galiba en çok Blog yazarlarımızda ve Web sitesi sahiplerinde görüyoruz. Sosyal Medya’yı takip etmekten neden bu kadar çok korkuyoruz ki? Blog yazarlarının yaptığı en büyük hatalardan birisi Twitter üzerinde ki takipçi sayılarını çoğaltmaya çalışırken takip ettikleri kişi sayısını en aza indirgemeye çalışıyorlar. Peki, bunun zararlarının çok daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Yada hala fark edemiyor musunuz?

 Eğer işiniz Blog yazarlığı ise takipçilerinizle iç içe olmanız ve kendinize yeni içerik sahaları oluşturabilmek adına birçok insanı takip etmemiz ve onların güncellemelerini takip ederek Sosyal Medya’yı takip etmemiz gerekmektedir. Yani Sosyal Medya’da karizma etkisi yaratmak için bizler Sosyal Medya’nın asıl nimetlerinden kendimizi uzak tutmaya çaşlıyoruz.

Korkmayın, Tweetleyin, Takip edin!
Korkmayın, Tweetleyin ve takip edin eğer gerçek bir Sosyal Medya platformu üzerinde başarılı olmak istiyorsanız bunları öyle ya da böyle uygulamak zorundasınız. Herkesin sizi takip ettiği ama sizin takip etmediğiniz bir Sosyal Medya düzeni içerisinde ne kadar  kaliteli analizler yapabilirsiniz ve Sosyal Medya’yı takip edebilirsiniz, kesinlikle tartışılır.