23 Aralık 2012 Pazar

Blogger Etiket Sistemi

Bize sunulmuş olan Blogger etiket sistemini bizler çoğu zaman yanlış algılıyoruz. Bunun temel nedeni popüler olan diğer bir blog alt yapı sistemi olan Wordpress sisteminde de etiket sistemi olmasıdır. Konumuza başlamadan önce bu iki sistem arasında ki etiket sisteminin farkını kavrayalım ki etiketlerden ne bekleyebiliriz ? Blogger etiket girişi bizim ne işimize yarar onu bir kavrayalım.



Wordpress Etiket Sistemi Nedir ?

 Wordpress alt yapısının içeriklerini arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için geliştirilmiş bir tür index sayısı yükselten ve her etiketin arama motorlu gözünde ayrı sayfa olarak algılanmasını sağlayan sistemdir.


Blogger etiket sistemi ve Wordpress ile arasında ki farklar

Bize sunulmuş olan etiket sistemi aslında gerçek anlamda wordpress gibi bir etiket sistemi değildir. Konularımıza sayfalarca etiket dahi girsek bu etiketler bizi SEO karşısında üstün bir konuma getirmez veya index sayılarımızda artışı sağlamaz. Blogger etiket sistemi kullanıcılarının Kategori oluşturabilmeleri ve site içi ulaşımı hızlandırabilmeleri amacıyla yapılmıştır. Yani bu durumda Wordpress mantığı ile etiket girişi yapmak yanlıştır.

Ki bunu Google Destek ekibi de doğrulamaktadır. Bkz (Blogger Etiketleri hakkında Google Resmi tanıtımı)

Yani Blogger etiket sistemi bizlerin ondan kategori olarak faydalanmaları için yapılmış ve abartıya kaçırmamamız gereken kısa ve öz Kategorileme sistemidir. SEO yönünde neredeyse hiçbir etkisi bulunmamaktadır.