19 Aralık 2012 Çarşamba

Blog yazılarınız neyi amaçlıyor ?


hedef
Neredeyse her gün bloglarımızda bir yayını hayata sokuyoruz. Peki ne için bunları yayınlıyoruz veya daha doğrusu yazılarımız neyi hedefliyor ? Çoğu zaman herhangi bir yazı yazıyorsanız bunun bir şeyi hedeflemesi gerekir. Bir hedef için yazılmış olan yazılarınız size er yada geç hedef olarak geri dönüşümü sağlayacaktır. Yazılarınızı yazdıktan sonra sorguladığınız oldu mu hiç ? Büyük ihtimalle sorunuzun cevabı hayırdır. Türkçe Blog yazarlarını büyük bir ilgi ve alaka ile takip ediyorum genelinin en büyük hatası sırf internet dünyasında bir hacim kaplaması için yazılan yazılar olduğunu görüyorum. Eğer gerçekten bir hedefe ulaşmak istiyorsanız bu hedef doğrultusunda yazılar yazmalı ve yayınlamalısınız.

Yazılarınıza yazdıktan sonra okuyun

Yazılarınızı yazdıktan sonra bir kere okuyun. Bu yazılarınızda yapmış olduğunuz hataları gözler önüne serecektir. Çünkü bazen gerçekten öyle büyük anlatım kopuklukları oluyor ki ! Blog yazarları tabi kendi yazdığını kendisi sıkılarak okuyor peki sizin sıkılarak okuduğunuz bir yazıyı yada sıkılarak yazmış olduğunuz bir yazıyı kim neden büyük bir zevk alarak okusun ve blogunuzu takip etme düşüncesine kapılsın ?

Yazılarınıza hedefini sorun

Yazmış olduğunuz yazıyı yayınlamadan önce bir kere okuyun ve hedefini sorun. Bu yazı neyi amaçlıyor ? bu yazı bu blog’a gelip okuyan okuyucuya ne katıyor ? eğer bu sorunun cevabına iki mantıklı neden bulabiliyorsanız yazınızı mutlaka yayına alın yok bir tane bile cevap bulamıyorsanız, İnternet dünyasında boşuna yer kaplayacak bir hacmi yayına almayın.