16 Aralık 2012 Pazar

Ferrari'sini satan bilge (Özet)


Ferrarisini satan bilge, Juian Yoğun tempoda çalışan bir avukat, bir gün en önemli davalarından birinde aniden kalp krizi geçiriyor. Bu geçirdiği kalp krizi onun hayatında ki dönüm noktası oluyor. Bundan sonra gençliğinde ki o yaşama sevincini ele geçirebilmek için elinde ki tüm servetini satıyor. Hatta öyle ki en sevdiği aracı olan Motorunun gürültüsünü cennet müziği gibi algıladığı Kırmızı Ferrari sini bile. Kitap Bu Dünyaca ünlü avukatın Hindistan’a Sivana bilgelerinin yanına gitmesiyle başlıyor sonrasında ise geri döndüğünde en yakın çalışma arkadaşının yanına geri geliyor. Tabi aydınlanma sürecini tamamladıktan sonra.

 Bu gelişim Julian’ın en yakın çalışma arkdaşı olan John’u mükemmel derecede etkiliyor. Julian’da Sivana bilgelerine vermiş olduğu sözü yerine getirmek için bu aydınlanmayı tıpkı onun gibi aydınlanmak isteyen samimi dostu John’a anlatımını konu alıyor. Kitap gerçekten bazen iç dünyamızı nasıl da unutulup dünyamıza yoğunlaştığımızı fark etmemizi sağlıyor. Kitap Robin SHARMA tarafında kaleme alınmış oldukça okunası kitaplar arasında yer alıyor. Kitabı okuma konusunda eğer tereddütleriniz varsa işte kitaptan çıkartmış olduğum en iyi not;

 “Düşüncelerini ve yaşamını iyileştirmek için zamanının olmadığını söylemek, otomobil kullanırken benzin almak için durmaya zamanın olmaması gibi bir şey. Bu sonunda seni yolda bırakacaktır.”