3 Aralık 2012 Pazartesi

Wordpress mi ? Blogger mı ?


wordpress vs Blogger
Wordpress mı yoksa Blogger mı ? Yıllardır bu iki platform arasında insanlarımız sürekli düşünüyor ve net bir sonuca varmak için ulaşıyorlar. Aslında her ikisi de çok güzel ve kalite birer blog sistemi ve sizin seçiminiz hangisinin daha iyi olduğunu belirleyen faktördür.Yani ihtiyacınız nedir ? hadi kısa bir bakış atalım.

Kimler Wordpress kullanır ?

Dünya çapında bir çok ünlü blog Wordpress alt yapısını tercih eder bunun nedeni görünüm ve navigasyon özellikleri acısından Blogger sisteminden açık ara önde olmasından kaynaklanıyor.

Blogger'ı kimler kullanır ?

Blogger gerekse basitliği ve sadeliği gerekse de kolay kullanım özellikleri yüzünden genelde kişisel blog yazarlarının kullandığı Google tarafından sağlanan blog sistemidir.

Neden wordpress ?

En başlıca nedeni tamamıyla ücretsiz ve PHP programlama dili gibi sınırsız bir niteliğe sahip. Aklınıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz SEO açısından oldukça zengin bir blog sistemidir. Dünya da ki en popüler 100 blog arasından 25'i wordpress altyapısı kullanmaktadır. Blogger bloglar ise 8 tanedir.
  Tabi kendi sunucunuz da barındırmanız gerektiğide bir gerçektir. Blogger bu açıdan üstünlüğe sahip fakat yine de Wordpress in dünyasını her profesyonel blogucunun adım atması, tatması öneriler.

Neden Blogger ?

Bir kere her şeyden önce tamamıyla ücretsiz bir Blog sistemi. Bir hesapta yaklaşık olarak 100 Blog sahibi olabiliyor ve blogunuz içinde 100 yazar ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca hepsinden daha da güzeli 1GB gibi de bir depolama alanı veriyor.

SEO konusuna gelirsek eğer;

Burası tamamıyla tartışılır çünkü içerik kesinlikle çok önemli bir faktör durumundadır. Google sadece bir sekme uzağınızda açın ve aradaki farkı kendiniz deneyimleyin. Blogger alt yapı ile bir çok Wordpress'e taş çıkartan bloglar mevcut tabi bu durumun tam terside.