25 Aralık 2012 Salı

Blogger Ne demek ?

Blogger ingilizce kökenli bir kelime olup ingilizcede -er takısı ile Blog, Blogger şekline türetilmiştir. Blogger Türkçe kelime anlamı olarak Blogcu ile aynı anlama gelmektedir. Blogcu ise bir Blogun gelişimini üstlenen kişileri niteleyen sıfattır. Ülkemizde de yaygın şekilde blogcu yerine Blogger kullanılmaktadır fakat köken olarak Türkçe'miz de Blogcu şeklinde kullanmak doğru bir kullanım olacaktır.

Blogculuk kelimesinde dikkat etmemiz gereken şey blog kelimesi sonuna hangi ek getirirseniz getirin değişim geçirmez çünkü köken olarak Türkçe bir kelime değildir. Yani bloglarınız da "bloğuna sayaç ekle" gibi bir şekilde kullanamaz ve bunu doğru kabul edemezsiniz.


Peki ya bunu yaparsanız ne mi olur ?

 Sonuç olarak Blogger ne demek bunu bilmek size kesinlikle fayda sağlayacaktır. belkide yazınız çok kaliteli ve bir çok ziyaretçiyi ağırlayacak bir yazıdır ancak maalesef yanlış kullanım yaptığınız için Google ön sıra ve sayfalarda doğru kullanıma yer verecektir. Yani anlayacağınız eğer birileri gerçekten de "Bloğuna sayaç ekle" diye bir arama gerçekleştirirse ancak o zaman sonuçlar arasında yer alacaksınızdır. Bu yüzden blogger kelimesini doğru ve etkili kullanım size çoğu zaman avantaj sağlayacaktır.